2012. december 16., vasárnap

A Legfelső Forrás – Isten

Mindannyiunknak ugyanaz a szellemi Atyja: a Legfelső Lélek, Isten. A Legfelső Lélek több tekintetben hasonlít ránk: van egyénisége, tudatos lény, képes gondolatokat teremteni, kifejezni a szeretetét. Vele egy örökké tartó kapcsolatunk van. A föld, a természet és mi magunk is, mi lelkek örökké létezünk - ami azt jelenti, hogy nem Isten teremtette az anyagot és minket. Isten az egyetlen, aki soha nem jön el egy anyaméhbe, egy magzatba és ezért soha nem veszíti el a lélek eredeti tudatosságát. Örökké tudatába van annak, hogy Ő egy szellemi Lény és ily módon nem csökken a szellemi ereje. A Legfelső Lélek örökre tökéletes marad és az idő és tér nem befolyásolja. Szellemi kisugárzását állandóan és feltétel nélkül rendelkezésünkre bocsátja. Szeretet, béke és nyugalom sugárzik Belőle. Isten szeretetének az ereje az, ami újjá éleszti és helyreállítja az eredeti, szellemi tudatosságunkat. Hogyan történik ez? Istent lehet egy rádió-adóállomás hasonlítani, ami állandóan sugároz. Ahhoz, hogy az adást képes legyek felfogni, a tudatomnak a helyes hullámhosszra kell ráhangolódnia. A meditáció segítségével képes vagyok Vele egy kapcsolatot létrehozni.

A Legfelső Lélekkel, a Legfelső Energiával való kapcsolat az állandó feltöltődés lehetőségét biztosítja. Ő a Jótevő Lény, aki elvezet a felszabaduláshoz. Képessé tesz arra, hogy bízzak önmagamban. Ő a legtisztább szeretet egyetlen igaz Forrása. A Legfelső Lélek tiszta, és aki tiszta, az nem erőszakos. Isten az összes lélek számára a Jótevő Energia. Ez a tiszta Jótékony Forrás elérhető bárki számára, bárhol. Ennek alapja csak a gondolat.

Az életben mi emberek rendszerint horizontálisan mozgunk mások felé fordulva. A meditációban az első lépés a kapcsolat önmagunkkal. A második lépésben a Legfelső felé fordulunk, és innen kapcsolódunk másokhoz, miután tisztábbak, világosabbak lettünk. A Legfelső Forrásból jövő isteni áram segít a szellemi felébredésben. A meditáció magasabb szintjén összekapcsolódunk a Fény Forrásával, az Igazság Forrásával. Ezen keresztül jön létre a szellemi újjászületés, és az erők felszívása. Ez a magunkba szívott energia segít feléleszteni a saját energiánkat és minőségünket. Emlékeztet arra, hogy: „Te ez vagy.” „Te, a lélek békés, szerető, boldog és tiszta vagy.”

Miért Isten Isten? Mert Ő sosem felejti el Önmagát. Az Ő tudatosságában mindig jelen van az, hogy „Én egy lélek vagyok”. Az Ő minőségei állandóak. Bennünk is megvannak ezek a minőségek, de sok minden ránk rakodott és beszennyeződtünk. Amikor összekapcsolódunk Vele, ez az energia-áram viszi véghez a tisztává és tökéletessé válást. Bár hasonlóvá válhatunk Istenhez, de egy emberi lény soha nem lehet Isten.

(A témával kapcsolatos további információt kaphatsz ingyenes Rádzsa Jóga kurzusainkon, http://bkwsu.org/hungary/events) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése