2013. március 11., hétfő

Lélek tudatosság

Ha önmagunkba nézünk, ha megfigyeljük a gondolatainkat, láthatjuk, hogy általában a külvilággal foglalkozunk. Ahhoz, hogy a lelket megértsük, először is meg kell tanulnunk a gondolatainkat ellenőrizni, irányítani, azaz befelé fordulni. Szükségünk van egy olyan Tanárra is, aki tudja, hogy mi a lélek, és elmagyarázza, hogyan lehetünk lélek tudatosak. Mivel minden ember testi tudatos, ezért csak egy olyan Lény tud erre megtanítani bennünket, aki soha nem jön egy testbe, egy anyaméhbe, egy magzatba, aki tudatát nem korlátozza a test, és az anyag vonzása. Istenre nagyon sok ember emlékszik, de nagyon kevesen ismerik és értik Őt. Istenben hinni és Őt megérteni, két különböző dolog. Isten az egyetlen, aki korlátlan, aki nem felejti el, hogy Ő egy lélek. Számára nincs ismeretlen, Ő tudás teljes. Mi azt hisszük, hogy testi lények vagyunk, míg Isten 100%-an lelki tudatos, mert nem rendelkezik saját testtel.

Nagyon sok születésen át testnek hittük magunkat, így a testi tudatosság nagyon mélyen gyökerezik bennünk. Hogy milyen mértékben és milyen gyorsan válunk lélek tudatossá, ez attól függ, hogy mennyire mélyedünk el Isten tudásában és mennyire követjük a tanításait. Pl. köztudott, hogy az alkohol negatívan befolyásolja egészségünket és felfogóképességünket. Ezért, ha meg akarjuk érteni a lét mélyebb értelmét, tartózkodjunk az alkohol vagy más tudatmódosító szerek fogyasztásától.  Amit eszünk vagy iszunk, befolyásolja az egészségünket, a tudatunkat, az érzelmeinket és felfogóképességünket. Az emberiség számára a legkedvezőbb, ha vegetáriánus.
Miből áll a testünk? Sejtekből, szövetekből, szervekből. És ennek mi az alapanyaga? Az, amit eszünk és iszunk. Minden, amit elfogyasztunk, biokémikus átalakuláson megy keresztül, és befolyásolja az egészségünket, a felfogóképességünket, a gondolatainkat, az érzelmeinket.

Mi a lélek? Hogyan válhatunk lélek tudatossá? A lélek te vagy. Te vagy az élő, a gondolkodó lény. Ha megnézed önmagad, láthatod, megérted, hogy a szíved dobog, lélegzel, és a véred áramlik a testben. Még akkor is, ha „semmit nem teszel”, különböző biokémiai folyamatok mennek végbe a testedben. Minden mozog, változik benned. Ugyanakkor te, aki mindezt megtapasztalod, nem változol! Te, a lélek örökkévaló vagy.

A lélek megértése először csak tudás és információ. Ugyanakkor sok figyelemre és gyakorlatra van szükség a lélek tudatosság elsajátításához.  Rendszeresen időt és figyelmet kell fordítanunk önmagunkra, a gondolatainkra, a tudatunkra. Ezt hívjuk meditációnak, befelé fordulásnak. Sokan azt mondják, hogy képtelen meditálni. Bárki képes meditálni, aki tud gondolkozni! Ez csupán gyakorlat, akarat, és elszántság kérdése! Általában azt, ami érdekel bennünket, nagyon könnyen elsajátítjuk. Gyakorold, és gondolj sokat arra, hogy te egy lélek vagy, aki irányítod a tested. Tanulj meg meditálni, és az idődet és gondolataidat gazdaságosan használni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése